Σχολές Γονέων

Σχολές Γονέων

Αγαπητέ γονέα/κηδεμόνα, 

αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζετε στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας, στεκόμαστε δίπλα σας και με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω τη λειτουργία των Σχολών Γονέων στους παιδικούς σταθμούς. 

Οι σχολές γονέων συνιστούν θεσμό πληροφόρησης, στοχασμού και ωρίμασης του γονέα, ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων, αναζήτησης νέων πιο λειτουργικών τρόπων επικοινωνίας με τα παιδιά σας αλλά και συνειδητοποίησης ότι για το κάθε πρόβλημα υπάρχουν πολλές λύσεις και ο κάθε γονέας έχει το δικαίωμα να επιλέξει αυτή που του ταιριάζει περισσότερο.Πρόκειται για θεσμό συνάντησης, επικοινωνίας και έκφρασης των συναισθημάτων σας. 

Οι στόχοι των Σχολών Γονέων είναι αφενός η στήριξη του δοκιμαζόμενου θεσμού της οικογένειας και η εκπαίδευση του γονιού σε μεθόδους αποτελεσματικότερης επικοινωνίας με το παιδί του και αφετέρου η διαφύλαξη και προστασία της ψυχικής υγείας και θετικής εξέλιξης του παιδιού σας. Με άλλα λόγια, οι Σχολές Γονέων αποσκοπούν στην πρόληψη των προβλημάτων και την προστασία της ψυχικής υγείας της οικογένειας στο σύνολό της. 

Οι Σχολές Γονέων βασίζονται στο μοντέλο FIEP (Διεθνή Ομοσπονδία για την Εκπαίδευση Γονέων). Οι επιστήμονες ψυχολόγοι που συντονίζουν τις Σχολές Γονέων είναι επαρκώς κατηρτισμένοι και έχουν εκπαιδευτεί στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων της Μαρίας Χουρδάκη η οποία ήταν η πρώτη που έφερε το θεσμό στη χώρα μας. 

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.
Παιδικών/Βρεφικών Σταθμών
Παναγιώτης Β. Καμαρινόπουλος

Μήνυμα του Προέδρου

Σας καλωσορίζω στην μεγάλη οικογένεια των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής.

Διαβάστε Περισσότερα...

Search