Κατασκευή του Μήνα

image

Δείτε βίντεο με διάφορες κατασκευές των Παιδικών μας Σταθμών.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Μήνυμα του Προέδρου

Σας καλωσορίζω στην μεγάλη οικογένεια των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής.

Διαβάστε Περισσότερα...

Search

 ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

 Ν.Π.Δ.Δ  ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ 

 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

 

 

 

Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ» ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

 

 

Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΔΙΚΟΙ  ΣΤΑΘΜΟΙ  ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ  ΔΗΜΟΥ  ΦΥΛΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ 2021 – 2022

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

               Το Πρόγραμμα Ατομικής και Οικογενειακής Συμβουλευτικής που διεξάγεται στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων, με την επίβλεψη της Ψυχολόγου κας Γεωργίας Παππά συνεχίζεται και αυτή τη σχολική χρονιά, προκειμένου οι γονείς να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών τους. Μέσα από τη διαδικασία της συμβουλευτικής, οι γονείς θα γνωρίσουν πιο λειτουργικούς τρόπους επικοινωνίας, που θα διευκολύνουν την αρμονική συμβίωση και θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια.

              Οι γονείς που επιθυμούν συνάντηση με την Ψυχολόγο μπορούν να απευθύνονται στην Υπεύθυνη του Σταθμού ή στο Γραφείο Διοίκησης των Παιδικών Σταθμών (τηλ. επικ. 2102475433), ενώ συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν και έπειτα από παρότρυνση των παιδαγωγών σχετικά με τη παρουσία των παιδιών στον σταθμό. Στη προσπάθειά μας να ακολουθήσουμε τα μέτρα προστασίας ενάντια στη πανδημία του κορωνοϊού οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται στο Γραφείο Διοίκησης των Παιδικών Σταθμών.

                                                                                                      Με εκτίμηση,

                                                                            Ο Πρόεδρος  Ν.Π.Δ.Δ.

                                                                                Παιδικών/Βρεφικών Σταθμών

                                                                        Παναγιώτης Καμαρινόπουλος

Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΔΙΚΟΙ  ΣΤΑΘΜΟΙ  ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ  ΔΗΜΟΥ  ΦΥΛΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ  2021-2022

 

Αγαπητοί γονείς,

  Καθημερινά, για να επικοινωνήσουμε, να τραγουδήσουμε, να παίξουμε, να εκφράσουμε τις επιθυμίες, τις απόψεις, τις ιδέες, τα συναισθήματα μας χρησιμοποιούμε την ομιλία μας. Από τη βρεφική έως και την ενήλικη ζωή έχουμε την ανάγκη να επικοινωνούμε και να εκφραζόμαστε.

  Έτσι και εμείς δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη της ομιλίας για την επίτευξη της επικοινωνίας και της αυτοπεποίθησης των παιδιών. Για το λόγο αυτό, συνεχίζουμε και αυτή τη χρονιά το Πρόγραμμα Πρόληψης Μαθησιακών Δυσκολιών–Λογοθεραπείας.

  Στους Παιδικούς Σταθμούς, το πρόγραμμα υλοποιείται με την εποπτεία της λογοθεραπεύτριας κας Μουρκογιάννη Σπυριδούλας, η οποία θα πραγματοποιήσει Test Αξιολόγησης στα παιδιά των τμημάτων με χρονολογία γέννησης το 2018. Οι αξιολογήσεις, γίνονται με ευχάριστες για τα παιδιά δραστηριότητες στο χώρο του παιδικού σταθμού. Αρχικά, θα αξιολογηθούν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2018 και σε δεύτερο χρόνο τα παιδιά του δευτέρου εξαμήνου του 2018. Για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης οι γονείς θα ενημερωθούν με απόρρητη επιστολή. Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης θα εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού, για την διασφάλιση της υγείας  των μικρών μας φίλων.

   Η έγκαιρη ανίχνευση δυσκολιών στην έκφραση του λόγου και στην άρθρωση, είναι σημαντικός παράγοντας για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης και οι γονείς είναι σημαντικό να ενημερωθούν υπεύθυνα για τη σχολική ετοιμότητα των παιδιών τους.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.

Παιδικών/Βρεφικών Σταθμών

Παναγιώτης Καμαρινόπουλος