Όταν η Ηλιαχτίδα υποδέχτηκε την  Φεγγαρόστρατα .....έγινε μια πολύ όμορφη συνάντηση ανάμεσα στα παιδιά του Βρεφικού και Παιδικού Σταθμού Αγ. Ιωάννη!

Εμείς στον Παιδικό Σταθμό είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε και να καλωσορίσουμε τα παιδιά μαζί με τις παιδαγωγούς του Βρεφικού Σταθμού Αγ. Ιωάννη για να τους ξεναγήσουμε και να τους γνωρίσουμε τον Παιδικό μας Σταθμό, που απο την νέα σχολική χρονιά θα γίνει το νέο τους <<σχολείο>>!

Τα  παιδιά του Βρεφικού  έγιναν μικροί εξερευνητές ,είδαν τις τάξεις μας, έπαιξαν με το παιδαγωγικό υλικό ,γνώρισαν τις παιδαγωγους του Σταθμού. Μετά την ξενάγηση όλοι μαζί βγήκαμε στην αυλή . Τα παιδιά των δύο Σταθμών αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους , χόρεψαν σε καλοκαιρινούς ρυθμούς όλοι μαζί σαν να γνωριζόμασταν από καιρό ... και όταν κουραστήκαμε καθήσαμε στον ίσκιο των δέντρων για να ξεκουραστούμε πίνοντας χυμό και δοκιμάζοντας το γλυκισμα που μας έφεραν κέρασμα οι νέοι μας φίλοι.

Η δράση μας έκλεισε με ανταλλαγή δώρων και μια αναμνηστική φωτογραφία που βγάλαμε όλοι μαζί.

Ήταν μια όμορφη και δροσερή στιγμή που χάρηκαν τα παιδιά και των δύο Σταθμών, με ιδιαίτερο παιδαγωγικό νόημα, αφού η μετάβαση από το ένα περιβάλλον στο άλλο και η είσοδος του παιδιού σ’ένα νέο <<σχολικό >> περιβάλλον αποτελεί για το παιδί μια πρόκληση που χρειάζεται να επενδυθεί με θετικά συναισθήματα χαράς, προσμονής, ενθουσιασμού. Προς αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε και εμείς.

Search