Το θέμα με το οποίο ασχοληθηκαμε αυτή την εβδομάδα στον παιδικό σταθμό ήταν αυτό της οικογένειας. Πρόκειται για ένα θέμα ανεξάντλητο και τόσο αγαπημένο από τα παιδιά.

Στην αρχή παρουσιάσαμε στα παιδιά εικόνες με διάφορες μορφές οικογένειας π.χ. πολύτεκνες, μονογονεϊκές κ. α. και τις σχολιασαμε. Έπειτα μιλήσαμε για τα μέλη της οικογένειάς μας καθώς και για τις δραστηριότητες που κάνουμε μαζί τους ( τρώμε, βλέπουμε τηλεόραση, παίζουμε, πάμε εκδρομές, ταξιδεύουμε, συζητάμε κ.α.).

Διαβάσαμε το παραμύθι : Η Χρυσομαλλούσα και τα τρία αρκουδάκια καθώς και το παραμύθι : Η οικογένεια της Έλενας Αρτζανιδου και τα σχολιασαμε. Τα νήπια ζωγράφισαν τα μέλη της οικογένειάς τους και έφτιαξαν το δικό τους οικογενειακό δέντρο που το ονομάσαμε αγαποδεντρο γιατί είναι ένα δέντρο γεμάτο αγάπη!! Ακούσαμε το τραγούδι της δάχτυλοοικογενειας ( εμπνευσμένο από το αγγλικό τραγούδι The fingerfamily) και φτιάξαμε τη δική μας δάχτυλοοικογενεια. Επίσης μοιράσαμε ρόλους στα παιδιά ( μαμά, μπαμπάς, παιδί) και παίξαμε ότι είμαστε μια οικογένεια χρησιμοποιώντας και τις γωνιές της τάξης ως σπίτι μας. Στο τέλος διαβάσαμε μια αστεία ιστορία σε διασκευή: Οικογένεια Τρικολόρ η οποία αποτέλεσε το ερέθισμα για να κατασκευάσουμε τη δική μας πολύχρωμη οικογένεια. Το θέμα αυτό ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα νήπια και τους έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό.

 

Παιδικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη

Search