Χρήσιμα Άρθρα

        Αγαπητοί γονείς
Βρισκόμαστε σε περίοδο κορύφωσης της επιδημίας της γρίπης στη χώρα μας και αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Η γρίπη που κυκλοφορεί φέτος είναι τύπου Α Η1Ν1 και έχει μεγάλη μεταδοτικότητα.

 

Ο παιδικός σταθμός, είναι πράγματι ένας «σταθμός» στην πορεία ανάπτυξης και ζωής του ανθρώπου! Φτάνει, κάποτε, αυτή η φοβερή στιγμή, που η οικογένεια καλείται να ανοίξει για τα καλά την πόρτα στην «έξω ζωή» για το μικρό της, μακριά από τη γνώριμη ασφάλεια του σπιτιού.

 
 
 

        Πολλοί γονείς επιδιώκουν να αναθρέψουν τα παιδιά τους μεταδίδοντάς τους αξίες και ικανότητες που θα τα βοηθήσουν να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα, να γίνουν αυτόνομα, να παίρνουν πρωτοβουλίες, να είναι αισιόδοξα, να αντιμετωπίζουν με αυτοπεποίθηση αγχογόνες καταστάσεις και να αντλούν ικανοποίηση από τις επιλογές που κάνουν στη ζωή τους. 

παιδιά και παιχνίδι-παιδικοί σταθμοί δημου φυλής

        Πόσο συχνά οι μικροί μας φίλοι διαμαρτύρονται για το λίγο χρόνο που τους απομένει για παιχνίδι; Οι ανεκτίμητες για κάθε παιδί στιγμές παιχνιδιού με την πάροδο του χρόνου και μέσα από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας χάνουν την θέση τους μέσα στη ζωή των παιδιών. Ωστόσο, τα παιδιά αντιστέκονται και διεκδικούν ακόμη αυτές τις στιγμές.

Φροντίζω ή τιμωρώ όταν βάζω όρια στα παιδιά

 

Φροντίζω ή Τιμωρώ όταν βάζω όρια στο παιδί;

Τα παιδιά, από τη νηπιακή ακόμη ηλικία χρειάζεται να μάθουν να ελέγχουν τη συμπεριφορά τους και να τηρούν ορισμένους κανόνες, ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους, αλλά και να μπορούν να συμβιώνουν με άλλους ανθρώπους.

 

 

 

Μήνυμα του Προέδρου

Σας καλωσορίζω στην μεγάλη οικογένεια των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής.

Διαβάστε Περισσότερα...

Search