Χρήσιμα Άρθρα

Κορωνοϊός: Πώς επικοινωνούμε με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας

Διανύουμε μία περίοδο όπου καλούμαστε να διαχειριστούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα στρεσογόνος  με επιπτώσεις σε διάφορους τομείς της ζωής μας. 

 

 Γιατί το παιδί μου δεν μιλάει ακόμη; Πότε πρέπει να συμβουλευτώ έναν Λογοθεραπευτή;

 Αρκετοί γονείς προβληματίζονται για την εξέλιξη της ομιλίας των παιδιών τους, ειδικά όταν πλησιάζουν τα δυο έτη και η ομιλία τους χαρακτηρίζεται από ελάχιστες ή και καθόλου λέξεις.

   

Η συμβολή των γονέων στην αυτοεκτίμηση του παιδιού

Οι εμπειρίες που έχει ένα παιδί τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο οικογενειακό περιβάλλον αποτελούν καθοριστικής σημασίας για την διαμόρφωση της αυτοεκτίμησής του.

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΣ ΦΙΛΩΝ

  Είναι σημαντικό, τον χρόνο που έχουμε με τα παιδιά μας, να τον αξιοποιούμε ορθά και στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Στόχος μας πρέπει να είναι ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά, πράγμα που συνήθως σημαίνει περισσότερη ενέργεια και προσπάθεια από την πλευρά του ενήλικα. 

   

Παιδικό κρυολόγημα: Φυσικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσετε

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν γονιό από το να βλέπει το παιδί του να  βασανίζεται από το βήχα και το μπούκωμα που προκαλεί ένα κρυολόγημα.Βέβαια, είναι σχεδόν απίθανο να αποφύγει κανείς τελείως τις παιδικές ιώσεις ή το παιδικό κρυολόγημα ειδικά αν αυτό έρχεται σε επαφή με άλλα συνομήλικα παιδιά  στον παιδικό σταθμό στο νήπιο ή στο σχολείο.

Μήνυμα του Προέδρου

Σας καλωσορίζω στην μεγάλη οικογένεια των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής.

Διαβάστε Περισσότερα...

Search