Πρόγραμμα Γελωτοθεραπείας για Γονείς

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να ενισχύσουμε πολύπλευρα τον γονεικό ρόλο και να βοηθήσουμε τους γονείς να προσεγγίσουν βιωματικά την παιδική ηλικία εκφράζοντας οι ίδιοι το παιδί που κρύβεται μέσα τους, προγραμματίσαμε για εκείνους ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Γελωτοθεραπείας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ωριαίες συναντήσεις γνωριμίας με τη γελωτοθεραπεία και τα οφέλη της. Η Γελωτοθεραπεία είναι μια διασκεδαστική κι υγιής μορφή άσκησης με ευεργετικά οφέλη για το σώμα, το νου και τα συναισθήματα.

Το γέλιο, άλλωστε, είναι μια ικανοποιητικότατη καρδιαγγειακή άσκηση αφού 1’ εγκάρδιου γέλιου αντιστοιχεί σε 10’ άσκησης σε κωπηλατικό μηχάνημα. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα καθιστώντας μας περισσότερο ανθεκτικούς, ωθεί τον εγκέφαλό μας στην έκκριση των ορμονών της ευτυχίας, των ενδορφινών με τα αντίστοιχα οφέλη στην ψυχολογία μας, έχει παυσίπονη δράση για τον ίδιο λόγο, ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα και μας αποτοξινώνει κάνοντας μασάζ στα εσωτερικά όργανα και το πιο σημαντικό καταλύει το στρες, το αίτιο του 95% των ασθενειών, ενεργοποιώντας άμεσα κι αποτελεσματικά το παρασυμπαθητικό σύστημα.

ε ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο μας τοποθετεί στη χαρά της παρούσας στιγμής, τονώνει την αυτοέκφραση, την αυτοεκτίμηση, τη δυνατότητα να μπαίνουμε στη θέση και να ενσυναισθανόμαστε τους άλλους, απομυθοποιώντας ταυτόχρονα συγκρούσεις και παιχνίδια εξουσίας στη σχέση με τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.

Σε σχέση με τα παιδιά μας, μας φέρνει πιο κοντά τους, μας και μας καθιστά ένα υπέροχο παράδειγμα ζωής και χαράς για εκείνα.

Μήνυμα του Προέδρου

Σας καλωσορίζω στην μεγάλη οικογένεια των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής.

Διαβάστε Περισσότερα...