Άρθρα Ειδικών Συνεργατών

παιδιά και παιχνίδι-παιδικοί σταθμοί δημου φυλής

        Πόσο συχνά οι μικροί μας φίλοι διαμαρτύρονται για το λίγο χρόνο που τους απομένει για παιχνίδι; Οι ανεκτίμητες για κάθε παιδί στιγμές παιχνιδιού με την πάροδο του χρόνου και μέσα από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας χάνουν την θέση τους μέσα στη ζωή των παιδιών. Ωστόσο, τα παιδιά αντιστέκονται και διεκδικούν ακόμη αυτές τις στιγμές.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΦΙΓΚΤΗΡΩΝ

Τα βρέφη ουρούν με αντανακλαστικό μηχανισμό χωρίς να απαιτηθεί αναγνώριση απο τον εγκέφαλο. Στην ηλικία 1-2 χρόνων, παρατηρείται σταδιακή αύξηση της χωριτικότητας της ουροδόχου κύστης και ωρίμανση της νευρικής οδού στους μετωπιαίους και βρεγματικούς λοβούς, επίσης διαμορφώνεται η αίσθηση πληρώτητας της κύστης.

ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΟΓΟΥ

Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις διαταραχές λόγου, φωνής, ομιλίας και μάσησης – κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες. Η ανάπτυξη του λόγου είναι μια πολύπλοκη και προοδευτική διαδικασία.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ & ΙΔΕΑΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πρόσφατα ένα ανήλικο κορίτσι ζήτησε από την μητέρα της να της βρει έναν ψυχολόγο γιατί δεν ένιωθε καλά. Ας πούμε ότι αυτή η  έφηβη ονομαζόταν Ελβίρα. Όταν την συνάντησα, τα μάτια της ήταν γεμάτα πόνο και θλίψη. Μου είπε ότι είχε μόνο φανταστικούς φίλους και υπέθεσα το ίδιο και γονείς.

Μήνυμα του Προέδρου

Σας καλωσορίζω στην μεγάλη οικογένεια των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής.

Διαβάστε Περισσότερα...